Twisted Pair Solutions Wave® ohjelmisto

Radiopuhelinjärjestelmien yhteen liittäminen TETRA-VHF-UHF-GSM-MOBILE-PC

WAVE on ohjelmisto, joka yhdistää erilaiset kommunikaatiovälineet yhdeksi kokonaiseksi kommunikaatioverkoksi IP-verkon välityksellä. 

WAVE ei aseta rajoituksia laitteen mallille tai valmistajalle, siihen voidaan liittää melkein mitä vain kommunikaatiolaitteita. 

WAVE –ohjelmistolle radio on vain yksi päätelaite viestintäjärjestelmässä, johon voi kuulua analogisia ja digitaalisia radiopuhelimia, pöytäpuhelimia, matkapuhelimia, PDA-laitteita, IP-puhelimia, radiojärjestelmiä sekä PC-tietokoneita. 

WAVE toimii Windows–käyttöjärjestelmää käyttävissä tietokoneissa.

Analogiset radiojärjestelmät voidaan liittää IP-verkkoon NXU-2 IP-routerin avulla. 

Mitä sillä voi tehdä ja mihin sitä tarvitaan? 


Kun halutaan yhdistää eri ryhmiä samaan kommunikaatioverkkoon tietoturvallisesti. Käyttöoikeuksien mukaan voidaan yhdistää tai erottaa henkilöitä, puheryhmiä tai eri typpisiä verkkoja muutamassa sekunnissa tarpeen mukaan. 
Wave:n avulla voi ottaa suoraan yhteyden organisaation perinteisiin radiopuhelimiin esimerkiksi PC:ltä kommunikointi pystytään tallentamaan ja mahdollisesti ohi mennyt viesti voidaan kuunnella uudestaan (Replay). 

Esimerkkitapaus : 

Ongelma ja tarve:


Yrityksellä on viidessä eri kaupungissa radiopuhelinverkot paikallisessa käytössä. Verkot ovat keskenään erilaisia ja eri aikoina rakennettuja. Radioverkot sisältävät VHF- ja UHF-alueen radiopuhelimia jotka eivät ole keskenään yhteensopivia.
Yrityksen keskuspaikka on yhdessä kaupungissa ja sieltä on tarve kommunikoida eri kaupunkien radioverkkoihin.

Ratkaisu:

WAVE-ohjelmisto yhdistää kaupunkien radioverkot IP-verkon kautta. Yrityksen keskuspaikasta voidaan pitää yhteyttä kaupunkien radioverkkoihin WAVE:n avulla. Lisäksi eri kaupunkien radioverkot voidaan liittää tarvittaessa toisiinsa, jolloin kaupungit voivat kommunikoida keskenään.

WAVE:n peruskomponentit: (komponentit valitaan tarpeen mukaan)

Desktop Communicator 
PC-käyttäjän perustyökalu, Windows-ohjelma jonka avulla käyttäjä kommunikoi muiden WAVE-verkossa olevien käyttäjien kanssa. Voidaan puhua käyttäjäryhmille tai yksittäisille kanaville. Äänen tallennus- ja toisto-ominaisuudet. 

Dispatcher
Operaattorille tarkoitettu Windows-ohjelma yhteyksien pitämiseen ja verkon hallintaan. Mahdollisuus yhdistää kanavia ja käyttäjiä. Reaaliaikainen tilatieto kytkeytyneistä käyttäjistä Äänen tallennus- ja toisto-ominaisuudet. Puhelinvaihde ominaisuudet. 

Management server 
Web-selain -pohjainen sovellus jolla ohjataan ja konfiguroidaan Waven toiminta ja hallitaan Wave-verkon käyttäjiä. Toimii Internet Explorer -selaimessa. 

Media Server 
Toimii järjestelmän mediaprosessorina. Suorittaa audion käsittelyssä tarvittavat toiminnot . 

Channels
Kanavat luodaan yleensä järjestelmän konfiguroinnin yhteydessä ja niillä tehdään järjestelmän perusryhmittelyt. Ryhmittelyt voidaan tehdä vaikka siten että eri toimipisteiden laitteet ovat omilla kanavillaan, esimerkiksi kaikki Turussa olevat kommunikointilaitteet on ryhmitelty ”Turku” -kanavaan. Kanavatyyppejä on useita erilaisia eri käyttötarkoituksia varten. 

Sessions
Sessioiden avulla yhdistetään eri laitteet konferensseiksi. Sessioita saadaan luotua ja poistettua nopeasti ja niihin voidaan yhdistää joustavasti erilaisia laitteita, kanavia tai muita sessioita. Sessioon voi osallistua esimerkiksi PC-käyttäjät, radiopuhelinkäyttäjät ja puhelinkäyttäjät. 

Mobile communicators
Kommunikaatio-ohjelmisto matkapuhelimiin (Windows mobile ja BlackBerry)

 
WAVE turvallisuus
WAVE on suunniteltu turvallista, luotettavaa ja toimivaa viestintää silmällä pitäen. Ohjelmiston ja viestilaitteiden toimintaa voidaan seurata ja ohjata kaikkina aikoina. 
Viansietokyvyltään erinomaiset WAVE Media Server –palvelimet voidaan sijoittaa useisiin eri paikkoihin ja yhdistää sitten toisiinsa. 

Tietoturva 
WAVE vastaa Yhdysvaltojen turvallisuusministeriön asettamia sisäiselle käytettävyydelle ja integroinnille asettamia vaatimuksia ja sovellusta käytetään eripuolilla maailmaa tärkeiden palveluiden ja julkisen turvallisuuden takaamisessa sekä myös puolustusvoimien käytössä – näissä kaikissa edellytetään äärimmäistä turvallisuutta.

WAVE kustannukset
WAVE -ohjelmisto räätälöidään asiakkaan tarpeita vastaavaksi. Maksat vain siitä, mitä todella tarvitset ja voit tarvittaessa laajentaa sovellusta yrityksesi kasvaessa sekä uusien laitehankintojen myötä. 
WAVE –ohjelmisto toimii tavallisessa Windows –käyttöjärjestelmää käyttävässä tietokoneessa. Uusia radioita tai tukiasemia ei tarvitse hankkia, pelkkä WAVE-järjestelmä riittää. 


WAVE 5.0 OMINAISUUDET
• Tukee useimpia radiopuhelinjärjestelmiä
• Toimii siltana erilaisten radiojärjestelmien välillä
• Toimii olemassa olevien laitteiden kanssa, merkittävä kustannussäästö laitehankinnoissa
• Voidaan yhdistää miltei mihin tahansa äänilaitteeseen, mukaanlukien puhelimet, tietokoneet ja radiopuhelinjärjestelmät
• Reitittää ääni- ja radio-ohjaussignaalit IP-verkon avulla
• Reaaliaikainen tilatieto kytkeytyneistä käyttäjistä
• Sisäänrakennetut äänen tallennus- ja toisto-ominaisuudet
• Luotettava, kestävä, turvallinen, lisäksi erinomainen skaalattavuus
• Hinnaltaan kilpailukykyinen
• Hätäviestien lähettäminen tuettu 

Ota yhteyttä puhelimella 09-412 6677 tai sähköpostilla 

WAVE® is a trademark of Twisted Pair Solutions, Inc.

'

WAVE 5.0
Radiopuhelinverkkojen yhdistäminen
WAVE for MOTOTRBO
Motorola MOTOTRBO digitaalisen radioverkon liittäminen WAVE-ohjelmistoon
Min. järjestelmävaatimukset
WAVE Management Server
Windows 2003 Server tai 
Windows 2008 Server

WAVE Media Server
Windows 2003 Server, Windows XP tai Windows 7

WAVE Desktop Communicator
Windows XP, Vista tai Windows 7

WAVE Dispatch Communicator
Windows XP, Vista tai Windows 7

WAVE Mobile Communicators
Windows Mobile tai BlackBerry 
Tulossa iPhone ja Android

  Tuotteen PDF Fi NXU2
Tuotteen PDF Eng
Tuotteen PDF Eng
Tuotteen PDF Eng